Proshops

Er zijn diverse bowling speciaalzaken in Nederland, Proshops genaamd. Meestal zijn ze te vinden bij de grotere bowlinghuizen. Niet ieder bowlinghuis heeft er een, of die is zo klein dat het niet echt een winkel genoemd kan worden.

De meeste leden van de BVA gaan naar Bas Menken in Leiden.

Geen vraag of hij weet er wel een antwoord op. Bas geeft doorgaans ook korting aan onze leden (hangt er wel vanaf wat er gekocht wordt).

Er zijn vele ballen op voorraad naast andere bowling artikelen zoals handschoenen, schoenen, tassen, poeders en schoonmaakmiddelen voor de bal.
Doorgaans wordt er advies gegeven over de aan te schaffen bal. Sommige ballen hebben door een ingebouwd excentrisch gewicht (de pancake) de eigenschap in een "hoek" of curve te rollen. Hierdoor worden effecten verkregen waarbij er meer kans bestaat op een STRIKE.

Belangrijk is ook het gewicht van de bal. Een zware bal (16 ponder) werkt anders op de pins dan een 12 ponder. Er zijn wel 600 verschillende soorten ballen met ieder z'n eigen effecten.

De prijs voor een bal kan variëren van € 50,- tot wel € 500,-
Het is dus zaak een goed advies te krijgen. Een goed werkende bal is zeker belangrijk voor het bowlingplezier.Het opmeten van de hand en het maken van de vingergaten in de bal kost ongeveer een klein uurtje en zit in de prijs van de bal.

Hieronder komt een lijst met adressen van Proshops. Om te beginnen die van Bas Menken en Han Thee:
Proshops in Zuid-Holland en Noord-Holland:
Bas Menken
Adres:
Kenauweg 10
2331 BB Leiden
Telefoon: 071-5765041
Email: info@bowlingmenken.nl
Ga naar de website

Route beschrijving
Proshops in Utrecht:
Han Thee
Adres:
Blokhoeve 16
3438 LC Nieuwegein
Telefoon: 030-6053551
Mobiel: 06-53155282
Email: hanthee@planet.nl
Ga naar de website

© Bowling Vereniging Alphen aan den Rijn